Vivotek FD8134 | Indendørs megapixel-dome

vivotek fd8134Vivotek har den seneste tid sendt rigtig mange nye IP-kameraer på markedet. Produktudgivelserne strækker sig bredt: lige fra de topprofessionelle 2 megapixel modeller til kameraer henvendt mere til private og mindre virksomheder. Et af de nye kameraer er Vivotek FD8134, som du kan læse mere om i blogindlægget her.

Indendørs mini-dome til let montering

Vivotek FD8134 er et indendørs dome-kamera med en opløsning på 1 megapixel. Det vil sige, at kameraet er i stand til at levere optagelser i størrelsen 1280×800. Det karakteristiske ved Vivotek FD8134 er bestemt den lille størrelse, som gør kameraet diskret. Desuden har Vivotek gjort endnu mere for at gøre opsætningen så problemfri som muligt. Vivotek FD8134 er nok det IP-dome til dato, som er lettest at montere.

Flydende optagelser døgnet rundt

Vivotek FD8134 har indbygget otte infrarøde dioder, som gør det muligt at optage selv i komplet mørke. Kameraet understøtter naturligvis H.264-komprimering, som efterhånden er blevet standard for de seriøse IP-kameraer på markedet. Fordelen ved H.264 er kort sagt, at optagelserne fylder mindre og derfor gør streaming mere flydende.

Attraktivt prisleje

Kameraet har en fast linse på 3,6 mm., og zoom er derfor er en af de ting, som man må undvære i forhold til de helt store modeller fra Vivotek (desuden er opløsningen også mindre end hos disse modeller). Prisen er vel at mærke også helt anderledes, og det er måske det, som gør kameraet yderst attraktivt for både private og virksomheder. For med en pris på under 3000 kroner får man virkelig meget IP-kamera for pengene.

Power over Ethernet

En yderst smart feature ved Vivotek-kameraer er muligheden for PoE (Power Over Ethernet). Kort sagt: strøm over netværk. Med PoE behøver kameraet ikke en strømforsyning, hvis den tilsluttes en PoE-switch eller en såkaldt PoE-injector, som koster omkring 300 kroner. Det kan være meget brugbart steder, hvor det ikke er muligt at trække kabel til strøm – eller blot fordi det er nemmere at trække en enkelt ledning fremfor to. Tilmed ser ét kabel også pænere ud end to.

Vivotek FD8134 er kort sagt et seriøst indendørs IP-kamera med en ordentlig opløsning. Det henvender sig primært til mindre virksomheder samt private, der ønsker et IP-kamera af god kvalitet.

Comments are closed.