Wide Dynamic Range (WDR)

De fleste, som skal anskaffe videoovervågning, efterspørger overvågningskameraer, der kan levere en super billedkvalitet. Det kan for eksempel have noget at gøre med, om kameraet kan håndtere ‘støj’ på forbindelsen, om det kan klare specielle lysforhold, eller hvor høj opløsningen er. Hvis et overvågningskamera har WDR, fortæller det noget om, at kameraet kan levere kvalitetsbilleder under specielle lysforhold.

Hvad kan et overvågningskamera med WDR?

Wide Dynamic Range er en funktion i overvågningskameraet, der giver klare optagelser selv under svære lysforhold, hvor intensiteten af belysning varierer meget inden for kameraet optagevinkel. Det kunne fx være, hvis du filmer et kontor, hvor kameraet bliver udsat for meget modlys. Eller hvis en indbrudstyv lyser mod dit overvågningskamera med en lommelygte. Sådan nogle lysforhold kan ellers udfordre optagekvaliteten fra overvågningskameraer, men ikke ikke samme grad overvågningskameraer med WDR.

Detaljeringsrige optagelser

Wide Dynamic Range gør det muligt at indfange og optage tydelige billeder af motiver, som både har lyse og mørke områder. Det betyder, at du får detaljerede optagelser af fra såvel lyse som mørke områder af optagelsen. De lyse områder bliver ikke overblændede, og de mørke områder bliver ikke så mørke, at du ikke kan se noget som helst.

Hvornår er det godt at have WDR?

Overvågningskameraer med Wide Dynamic Range er meget anbefalelsesværdige, hvis du skal overvåge områder, hvor modlys kan være et problem. Her er nogle steder mere oplagte end andre. I princippet har alle behov for WDR i tilfælde af, at en indbrudstyv kommer med en lommelygte. Dog er det mere oplagt at købe et overvågningskamera med WDR, hvis man skal overvåge et sted, som altid er påvirket af modlys. For eksempel er det en god idé, hvis man har en butik eller et kontor med store vinduespartier. Selvfølgelig skal man også have prisen med i sin betragtning, for overvågningskameraer med WDR findes typisk i den lidt dyrere ende af prisskalaen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>